Lykken er et valg! Hvordan kan du vælge den?

af | aug 21, 2017 | 0 Kommentarer

Hver gang vi er kede af noget, utilfredse eller ulykkelige, ikke kun nogle gange, men hver gang, er det noget vi selv har valgt!

Citat fra bogen: “Lykken er et valg”

I vores samfund reagerer vi på hinanden som om det er vores kæreste, kollega eller vores chef den er årsagen til vores følelser. Vi har meget travlt med at passe på vores følelser og fortæller vores omgivelser at de ikke må gøre det ene eller det andet, for så bliver vi dårlige. Vi tror ikke på at lykken er et valg. Det er meget almindeligt at vi siger STOP til hinanden. “Stop! du overskrider mine grænser” eller “stop! med at tale om det, for så får jeg det dårligt”. Det ser ud som om at andres handlinger og ord kan få os til at føle noget vi ikke selv har valgt. Og det jo rigtigt, at andres ord kan få os til at tænke på noget, vi ikke selv var kommet i tanke om, men er vi virkelig ofre for, hvad vi kommer til at høre? Behøver vi at føle os på en måde vi ikke bryder os om? Hvordan Lykken er et valg Vi spørg os selv konstant, om det vi møder, er godt for os eller dårligt for os. Overskriften siger at vi vælger at have det dårligt over forskellige oplevelser, og det er på en måde sandt. Når vi hører, ser og forestiller os ting, trækker vi ubevidst oplevelsen gennem de filtre/overbevisninger/den tro vi har. Uden at bemærke det, tager vi stilling til om vores oplevelse er god for os eller om den er dårlig for os. Alt efter hvilken holdning vi vælger at have til oplevelsen, vil vi nu føle os godt tilpas eller dårligt tilpas. Det er ikke så mærkeligt at vi bliver dårlige når vores kæreste slår op med os, hvis vi “tror” det kommer til at gøre ondt. Hvis vi derimod “tror” at det vil blive godt for os, har vi en anden følelse, måske følelsen af lettelse. Hvis alle følelser kommer af hvordan vi ser på vores oplevelser, kan man godt sige at vi vælger vores følelser selv. Hvordan det? Fordi du selv kan bestemme hvad du vil mene om alting.

 Du er fulstændig fri til at mene hvad du vil, om alting!

Dermed er du også fuldstændig fri til at vælge hvad du vil føle. Et eksempel: Hvis du føler dig ked af, at du er for kraftig, er det fordi du mener det er dårligt for dig på en eller anden måde. I vores samfund er vi oplært til at synes dårligt om fedt og deller og har lært at “skæld ud” hjælper på at få sin vilje. Det bliver vi bare ikke tyndere af. Hvis du i stedet stopper selvbebrejdelsen af den vægt du har, og begynder at tro at det er godt for dig fordi: “det må være den rigtige størrelse at have for mig lige nu” eller “det, at jeg har taget på, betyder at min krop prøver, at fortælle mig noget vigtig”, vil du få følelsen af at din krop er helt perfekt og fungerer for dig. I stedet for at skælde dig selv ud og være ked af det og frustreret kan du nu spørge: hvad er det jeg er ved at lære, hvad er det jeg reagerer på ved at spise på denne måde? Kunne du tænke dig at få bedre oplevelser – et bedre liv? Kunne dig tænke dig at være virkelig følelsesmæssig fri? Hvis ja, så er Amazing Freedom Teknik måske noget for dig. En hurtig metode til at ændre sine følelser. Jeg ønsker dig de bedste følelser. Du bliver dejlig af det! Kærlig hilsen Rakel

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *