Det kræver arbejde at være ked af det!

af | sep 10, 2017 | 0 Kommentarer

Når man er ked af det, føles det ofte som om man er fanget i følelsen. Det kan føles som om den situation man er i, hænger naturligt sammen med det, at være ked af det. Det føles som om man ikke kan andet.

Men er det sandt at man ikke kan andet end, at være ked af det?

Er det sandt, at der er nogen oplevelser man bare må være ked af?

Kunne det være, at mennesker har en mulighed for at vælge noget andet?

Det er helt sikkert at alle kan blive kede af det, og bliver det, men er det sandt at der findes oplevelser, hvor man ikke kan andet end at blive ked af det?

Når jeg stiller dette spørgsmål til en gruppe elever, er der altid nogen som siger at dødsfald er noget man må være ked af. Man bliver ganske automatisk ked af det når nogen man kender dør, mener de. Det er er en del af den menneskelige tilstand, tænker de.

I starten er alle enige, men lidt efter lidt kommer de i tanke om et eller flere dødsfald blandt deres bekendte og familie som de alligevel ikke var blevet meget kede af. Og så var der lige onkel Hans, den “shuft”, det var ligefrem godt at han døde. Hvad udgør forskellen? 

Mennesker ser forskelligt på den samme opplevelse og får derved forskellige følelser. Ikke alle bliver kede af de samme ting.

Forestil dig et ægtepar hvis bil er blevet totalskadet ved et uheld. Ingen kom til skade, men konen blev meget ked af det, mens manden blev meget glad. Hvorfor denne forskel i reaktion på samme sag? Fordi de så forskelligt på situatinen. Konen ville spare og elskede den gamle model som hun kendte så godt, men manden ville så gerne have en ny og smartere model som han kunne se godt ud i.

Sådan er det med alle oplevelser, den holdning vi har og de øjne vi ser med, giver os vores følelse. Når vi bedømmer en hændelse til at være god for os, bliver vi glade, og når vi ser den som værende dårlig for os, får vi en dårlig følelse.

Det kan også være at du allerede har været ked af det i lang tid.

For at blive ved med at være ked af det må du, blive ved med at fortælle dig selv hvor trist din situation er. For at være ked af det skal du nemlig gentage din ulykkelige tanke igen og igen, ellers glemmer du bare at være ked at det.

Hvis du ofte er ked af det i lang tid, er det fordi du har øvet dig i at holde fast i dine tanker og er blevet rigtig god til det. Du skal minde dig selv om dine fortrædeligheder for at kunne forblive i følelsen. (Her er ikke tale om tilstande forårsaget af forgiftning eller medicinering)

Lige så snart du tænker på noget rart, ændrer din kropslige følelse sig. Du stopper med at være ked af det.

Test og se om det er sandt:

1. Du må i de næste 3min. kun tænke på positive ting.

Fokuser på noget rart. Find skønne fotos frem eller lyt til glad musik, skriv et opmuntringsbrev til en ven eller skriv 5 ting på et papir som du taknemmelig for.

Hver gang du mærker, at du er ved at tænke på det du er ked af, går du bare tilbage til de glade emner, men nu starter du forfra med 3 nye min.

2. Ros dig selv når det lykkes i 3 min. Du har med stor beslutsomhed styret dine tanker. Det er flot.

3.  Lav endnu et forsøg med 5 min.

4.  Test din følelse nu. Hvordan føler du dig tilpas nu?

Kan du mærke hvordan din følelse følger dine tanker?

Du kan ikke fokusere på to ting på en gang. Du kan heller ikke føle to følelser på helt samme tid.

Det er ok at være ked af det, men du SKAL ikke være ked af noget som helst. Der findes ikke noget man SKAL være ked af. Det er dig der bestemmer hvad du vil være ked af og hvor længe.

Det kræver til gengæld ikke noget arbejde at være glad. Glæde er din naturlige tilstand. Når du ikke tænker på det du er ked af, er du glad.

Du kan også vælge at lede efter noget positivt ved den situation du er ked af, eller få hjælp til at bearbejde den.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *