DEPRESSION

Hvordan du kommer af med den?

KENDER DU DETTE?

Du er træt. Rigtig træt. Trist. Ked af det. Og bebrejder dig selv for ikke bare, at kunne være glad. Du føler ingen glæde, ved de ting du plejer at glæde dig over. Kan ikke se noget håb og aner ikke hvordan du skal få det godt igen.

eller

Det kan også være at dine følelser er lammede. Du kan ikke tage dig sammen til noget. Skyldfølelsen over ikke at “slå til” vokser, men du har ikke energi til at gøre noget. Det går dig på, men samtidigt er du måske også ligeglad. 

Og måske kan du ikke komme i tanke om, en eneste gang du var glad.

Hvis du kender disse scenarier, er du nok deprimeret. 

Hvis du er ked af det i længere tid, har mange negative tanker eller bekymringer, kan det slå rod og lave ubalance i de signalstoffer, der bliver sendt til din hjerne. Det kan ændre dit humør, energi, du kan opleve angst og øge eller nedsætte din appetit markant. Ved depression sker der en kemisk reaktion i kroppen.

Alle tanker producerer kemi, som bliver skyllet ud i kroppen i dét vi tænker dem. Det sætter en kædereaktion igang. Hvis du fx. er stresset igennem en periode, påvirker det et stof, der hedder Serotonin, som hjælper dig til at være glad for velfungerende og det kan medvirke til at du bliver deprimeret.

 

HVORDAN FØLES DET? 

Depression kan opleves som ødelæggende og invaliderende på alle områder i livet.

Du vil typisk føle at du er trist og ked af det. Måske at dine følelser er lammede eller også kan du have svært ved at føle noget overhovedet. Du kan have svært ved at tage dig sammen til ting og bare have lyst til at sove og sove.

Skyldfølelse og selvbebrejdelse er noget mange døjer med, måske du kender det, både over ting, der sker nu og her, men også over ting der er sket i fortiden.

Hvis du har en depression, kan du have svært ved at se hvordan du skal få det godt igen, blive glad og tilfreds med dit liv. Måske har du nærmest opgivet. Derfor er det meget vigtigt, at dine pårørende hjælper til med at få dig i behandling. 

Jeg ved godt, at det kan virke meget skræmmende at gå i behandling og arbejde med dine følelser og blotte sig for en fremmed person, men for at du skal få det bedre, må du beslutte dig for at du VIL blive rask.

HVAD DU KAN GØRE 

Det første du skal gøre er, at beslutte dig for at blive rask og fri af depression. Det kræver en fast beslutning om at gøre det der skal til og søge hjælp, men så vil det også lykkedes. Håbet vender tilbage, hvis du er åben og viser tillid.

Jeg lover dig, at du ikke vil opleve det smerteligt, akavet eller væmmeligt at blive behandlet for depression

Du kan blive fri for depression.

Jeg bruger Amazing Freedoms teknikker til at finde rødderne til din depression, trækker dem op og sammen finder vi ud af om de skal beholdes, ændres eller smides ud.

Det er ikke sikkert du ved hvorfor du har det, som du har det lige nu. Men kort tid efter du er startet på behandling, vil du begynde at forstå og blive bevidst om de ubevidste holdninger, der styrer dig i dag.

Jeg behandler dig med tankefeltterapi og du får øvelser, du skal lave hjemme i et stykke tid. Efter få behandlinger vil du begynde at føle forandringer og du vil begynde at opleve glæde igen.

Min erfaring med behandling af depression er, at den kognitive undersøgelse (Amazing Freedoms teknikker) af grundene til dine dårlige følelser giver dig klarhed, forløsning og håb. Hjemmearbejdet med tankefeltterapi giver dig klare, fysiske lettelser.

Glæd dig, du behøver ikke at være deprimeret længere!

Lad os blive stærkere sammen

Fortæl mig hvad du oplever og hør hvad jeg kan hjælpe med. Det koster ikke noget.

Betyder det, at jeg har depression, at der er noget galt med mig?

Se svar
Nej, det behøver slet ikke at være tilfældet, oftest er det fordi din krop og hjerne arbejder fint sammen. Alle “raske” mennesker har evnen til at blive deprimerede. Ordet “depression” er sigende for hvad det drejer sig om, nemlig en underpresning/trykkelse af ubehagelige følelser.

DINE OPFATTELSER SLÅR RØDDER -OG SLÅR OMKULD!

Vi bliver alle født ind i et miljø. Dine forældre har haft hver deres problemer, opfattelser osv, der udgjorde den verden du blev født ind i.

Svarene på alle de spørgsmål, tanker og ideer du går med og har gået med, bevidst eller ubevidst, siden du kom til verden, har du fundet  igennem dine oplevelser. Dine svar eller konklusioner er formet på baggrund af informationer, der har været tilstede i din verden, i din familie og dem du har været i berøring med. 

Men er de svar og konklusioner du er kommet frem til om dig selv og verden, er de alle sammen sande?

Hvis du fx. på nogen måde har konkluderet at du ikke var god nok, smuk nok, dygtig nok eller klog nok til at kunne blive elsket, har du opfattet og kommet frem til et forkert resultat.

Hvis du er vokset op på sådanne usande “rødder” og ser og tror på verden fra en fejlvinkel, kommer du måske til et meget negativt resultat som ender med depression.

Tænk på det, som at dine følelser er et fysisk udtryk for dine tanker.

Vores tanker er fysiske begivenheder som forårsager signaler og forandringer i vores kroppe. På den måde oplever du dine tanker som fornemmelser, følelser og reaktioner i kroppen.

Altså; Dine tanker skaber dine følelser, fordi tanker skaber fysiske reaktioner i din krop samtidig med at du tænker.

Det kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad du lige har tænkt eller hvilke traumer du har aktiveret ved en tanke. 

Her opstår din mulighed for ændring. Du kan kun ændre det du er bevidst om.

Når du ændrer din tanke- slipper et traume, ændrer du din følelse. Når du ændrer en følelse ændrer du dine handlinger. 

 

Det er kemi altsammen!

Du mener måske at din depression handler om en kemi du har i hjernen, du har ret.

Alle tanker har deres kemiske udtryk. Hvis du, for eksempel, er stresset i længere tid, ser det ud til at det kan få hjerneområdet hippucampus til at skrumpe, hvilket kan føre til depression fordi der bliver rod omkring signalstoffet Serotonin. SE- http://videnskab.dk/krop-sundhed/derfor-kan-stress-fore-til-depression

Den biologiske virkning

Alle tanker producerer kemi som bliver skyllet ud i kroppen samme øjeblik de bliver tænkt og sætter en kædereaktion i gang. Hvis du er stresset i lang tid vil det påvirke din serotonin i hjernen, et stof som hjælper dig til at være glad og velfungerende, måske med depression som resultat.

netdoktor.dk beskriver dette virkelig godt. (Illustration fra samme artikel.)

BLIV FRI OG GLAD!

Kontakt mig for en uforpligtende samtale

Modtag min guidede meditation og få sluppet et par byrder allerede i dag

Det koster kun din email

Samtidig vil du modtage nyheder samt tips og tricks om sund tankegang, lige i din inbox

Nu er du på listen :)